tiistai 30. elokuuta 2011

Ensivaikutelmat Soulista

Kohta kuusi päivää takana Seoulissa ja koulukin alkoi tällä viikolla. Lento Seouliin sujui yllättävän nopeasti hyvien istuimien ansiosta, pystyi nukkua puolet ajasta. Heti kentälle saavuttuani eräs taksi kuski yritti viedä mut taksiin vaikka yritin selittää että mulla on kyyti järjestetty ja lopulta se tajusi asian. Lentokentältä yliopistolle matka kesti noin 1,5 tuntia bussilla. Yliopistolla on 110 vaihto-oppilasta monesta eri maasta ja olen ainoa suomalainen vaihtari. Suurin osa vaihto-oppilaista on kiinalaisia ja eurooppalaisia ja pääasiassa taloustieteen opiskelijoita. Yliopiston kampukselta löytyy lähes kaikki mitä elämiseen päivittäin tarvii mm. ruokakauppa, ravintoloita, kahviloita, kirjakauppa ja sun muuta. Keskustassa käyminen on melkein tunnin matka metrolla ja sen vuoksi en ole ehtiny vielä käydä siellä paljoa.

Ilmaston vaihtuminen Suomen raikkaasta viileästä ilmasta kosteaan ja kuumaan on ehkä ensimmäinen asia jonka huomaa selvästi heti maahan saapuessa, ollut nyt melkein joka päivä noin 30c. Ruoan tulisuus on normaalia lähes jokaisessa paikallisessa ruuassa, vaikka ruoka ei näyttäisi tuliselta ennen maistamista. Kahviloissa, ravintoloissa ja lähes kaikkialla huomaa kuinka meluista Soulissa on verrattuna Suomeen, vaikka ihmisiä olisi vähän niin silti hirveä melu! Ruoan hinta ja syöminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa jonka takia on tullu syötyä ulkona aika paljon.

Kulttuuri on tosi erilainen verrattuna länsimaihin, jonka vuoksi välillä tulee ymmärtämisongelmia varsinkin kun monet korealaiset eivät puhu englantia hirveän hyvin, kuten mun korealainen huonekaveri. Olen myös huomannut, että täällä on tapana kait antaa lahjoja ilman mitään järkevää syytä, joka voi suomalaisittain tuntua oudolta. Oppitunneilla huomaa, että kuinka paljon enemmän opettajalla on auktoriteettia, sillä kaikki korealaiset istuu hiljaa ja kuuntelee. Opettajat ovat tähän mennässä olleet ihan hyviä englannissa joten en usko että tulee ongelmia ainakaan ymmärtämisen suhteen. Joillaki luennoilla olen ollut ainoa eurooppalainen ja loput korealaisia, huhun mukaan korealaiset ottaa englannin kielisiä kursseja koska ne ovat helpompia kuin korean kieliset vastaavat kurssit.

Päivät ovat kuluneet nopeasti ja vieläkin tuntuu et oon ihan pihalla monesta asiasta, mutta eiköhän ajan kuluessa selviä monet asiat. Suomea jo hieman ikävä, mutta ajan kanssa tottuu elämään täälläkin, toivottavasti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti